Zoektocht naar vergelijkbare moeren (buitenkategorie) (31/01/2015)

Het is ondertussen vrij kalm op de website omdat ik opnieuw iets meer veldwerk aan het doen ben. Vandaar de huidige windstilte.

Er loopt ondertussen al vrij lang een project om via het bunkertje van de viaduct te Kwatrecht een goed beeld te kunnen geven van hoe zo een bunker er tijdens de oorlogsactiviteiten van mei 1940 moet hebben uitgezien. Hiervoor werd onder andere ondertussen de plaat die tussen de draadstang en het chardome lag alsook een volledige Maximmitrailleur nagemaakt.

Alleen ben in ondertussen nog op zoek naar een aantal vergelijkbare en bruikbare moeren om deze plaat aan deze draadstang te verbinden en om deze op de juiste hoogte te kunnen instellen. Hieronder alvast een foto van zo een originele moer (tijdelijk verwijderd als model uit een andere bunker maar deze moet terug). De afmetingen van de moer (vrij groot) zijn de volgende:

  • Draad: M27 (ik vermoed fijne draad - stap +/- 2 a 2.1 mm)
  • Dikte moer 36 mm
  • Sleutelwijdte = 70 mm
  • Overhoeks gemeten = +/- 77 mm

Mocht u mij kunnen helpen aan minimum zo 3 moeren zou dat geweldig zijn als vervollediging van het reeds bestaande educatief materiaal bij de gidsbeurten. Natuurlijk liefst alles zo goedkoop mogelijk, de website is ook nog altijd een privéproject zonder sponsoring...

Alvast bedankt voor elke vorm van medewerking. Mail gerust naar info@bunkergordel.be.

Er werden uiteindelijk 3 gelijkaardige moeren gemaakt in het Scheppersinstituut te Wetteren, waarvoor dank.